מיקום מטבחי חוץ לגינה בחירת המקום המושלם

מיקום מטבחי חוץ לגינה בחירת המקום המושלם

גינה, חצר או גג רחב ידיים מהווים מרחב מרכזי ומושלם לאירוח לאורך רוב ימות השנה, במזג האוויר הישראלי. בשנים האחרונות התפתח היצע אדיר של אפשרויות ריצוף, דקים מעץ, ופתרונות לאבזור ולאירוח החצר הביתית. מטבח חוץ הוא אחד הלהיטים הבולטים בתחום. אם ממילא מבלים זמן רב בחוץ, בחיק המשפחה או בחברת אורחים וחברים, מטבח חיצוני מאפשר בילוי משותף, הכנת אוכל במקום, וכמובן – מאפשרת למי שמבשל ומארח לשהות עם כולם, ולא להישאר בפנים הבית, מנותק מההתרחשות שבחצר. כיצד בוחרים מקום מוצלח למטבח חוץ בחצר? ומה כדאי לקחת בחשבון לקראת התקנת מטבח חוץ? 

כל הדברים שמומלץ לקחת בחשבון לקראת הקמת מטבח בחצר

אם אתם חושבים לבנות מטבח חוץ בחצר או בגינת הבית, כדאי לקחת בחשבון את השיקולים הבאים:
מה קיים בגינה?

לכל גינה וחצר ישנם מאפיינים ייחודיים לה, שאותם כדאי לקחת בחשבון בעת תכנון מטבח חוץ.
האם יש בגינה דשא או עצים שנותנים צל? ניתן להקים מטבח בחצר תחת עץ או בפינה מוצלת, אך כדאי לשים לב שזה איננו עץ "מלכלך" (משיר עלים, פירות או פריחה היישר לתוך האוכל) או כזה שעליו נוהגים לקנן עטלפים (מאחר והם עשויים להותיר לכלוך).
האם יש בחצר רהיטים קיימים? האם החצר, או חלק ממנה, מרוצפת או מחופה בדק? כך למשל, מטבח חוץ מתאים לבנות על גבי משטח יציב, כדוגמת דק עץ. 

ומה בתכנון?

לאחר שמיפיתם את מבנה הגינה ואת המצוי בחצר, כדאי לשבת רגע ולחשוב גם על הצרכים, וגם על החלומות העתידיים שלכם ביחס לגינת הבית. אם אתם מתכננים להקטין את שטח הגינה הפורחת ולהוסיף מחסן גינה, טרמפולינה או בריכה משפחתית? האם אתם מעוניינים לשתול עץ מצל, להוסיף נדנדת גינה או לבנות פרגולת עץ נעימה מעל למרפסת? מתכוונים לרצף את החצר בדק עץ, לתלות ערסל או לבנות בית עץ לילדים? כל התוספות המתוכננות עשויות להשפיע על המיקום של מטבח החוץ. כך למשל, אם בכוונתכם לבנות בריכה בחצר, כדאי לתכנן את המטבח יחסית קרוב לבריכה, ולא בקצה השני של החצר, על מנת לאפשר לכולם בילוי משותף במרחב אחד, והשתתפות בהכנת האוכל ובשיחה. 

מהם השימושים העיקריים של בעלי הבית בחצר?

האם אתם מבלים בחצר הרבה? מארחים חברים ובני משפחה, או משתמשים בחצר בעיקר בחוג המשפחה המצומצמת? האם אתם נוהגים לבשל ארוחות גדולות ומורכבות? מיהם הבשלנים של הבית? 

מהו המיקום האידאלי למטבח גינה בחצר הבית?

המיקום המושלם למטבח חוץ בחצר נגזר משקלול של מבנה החצר, הצמחיה, האביזרים והריהוט הקיים והצרכים והרצונות של בעלי הבית. מיקום טוב יהיה במרחק סביר מהאטרקציות המרכזיות של החצר, סמוך לפינת הישיבה המשפחתית ובפינה מוצלת יחסית, כך שניתן יהיה לבשל ולעבוד במטבח גם בימות הקיץ. כדאי שלמטבח החיצוני תהיה גישה נוחה בשביל, דק או מדרגות עץ, וכן שהוא יהיה קרוב יחסית למטבח הביתי, כך שניתן יהיה להוציא מצרכים, להעביר חומרי גלם מן המקרר והמקפיא או להגיש בקלות מנות מתוך הבית. 
ולבסוף – כדאי לתכנן מטבח גינה נוח, נגיש ומזמין, שמוסיף לחוויית הבישול והאירוח בחצר הבית, ומשרה נינוחות ואווירה טובה.

לצפייה במטבחים  שלנו לחצו >> מטבחי חוץ לדוגמא

תכנון מטבח חוץ


מטבח חיצוני הוא תוספת נהדרת לכל גינה, חצר אחורית, מרפסת, גג או פטיו, המספק מקום להכין ולבשל ארוחות תוך כדי הנאה בחוץ. הם כוללים בדרך כלל תכונות ואביזרים כמו גריל, משטחי עבודה, אחסון, טאבון ולפעמים אפילו כיורים וקירור. אם יש לך שאלות ספציפיות או זקוק לייעוץ לגבי עיצוב ותכנון מטבחי חוץ, אל תהסס לשאול!


יצירת תוכנית למטבח חוץ כרוכה בשיקול דעת מדוקדק של הצרכים, החלל והעדפות העיצוב שלך. להלן מתווה בסיסי לתכנון המטבח החיצוני שלך:


  1. הגדר את המטרות שלך: קבע את המטרה העיקרית של מטבח החוץ שלך. האם זה לארוחות משפחתיות מזדמנות, אירוח אורחים או שניהם? זה ישפיע על העיצוב.

  2. בחר את המיקום: בחר מיקום מתאים בחלל החיצוני שלך. קחו בחשבון גורמים כמו קרבה למטבח המקורה, גישה לשירותים (מים, גז, חשמל), ודפוסי הרוח והשמש הרווחים.

  3. צור תקציב: קבע תקציב לפרויקט מטבח החוץ שלך. זה יעזור לך לקבל החלטות לגבי חומרים, מכשירי חשמל ותכונות נוספות.

  4. עצב את הפריסה שלך: תכנן את הפריסה של מטבח החוץ שלך. האלמנטים הנפוצים כוללים אזור בישול (גריל או תנור חיצוני), משטחים, אחסון ומקומות ישיבה. שקול את משולש העבודה בין אלמנטים אלה ליעילות.

  5. בחר חומרים: בחר חומרים עמידים ועמידים בפני מזג אוויר למטבח החיצוני שלך. נירוסטה, בטון, אבן וארונות עמידים בפני מזג אוויר הם אפשרויות פופולריות.

  6. מכשירי חשמל ואביזרים: החליטו על מכשירי החשמל והאביזרים שאתם רוצים במטבח החיצוני שלכם. האפשרויות הנפוצות כוללות גריל, כיור, מקרר ומגירות אחסון. ודא שהם מיועדים לשימוש חיצוני.

  7. תאורה: תכנן תאורה מספקת, כולל תאורת משימות לאזור הבישול ותאורת סביבה לחללי האוכל והבילוי. תאורת LED או מתח נמוך יכולה להיות אפשרויות חסכוניות באנרגיה.

  8. חיבורי שירות: במידת הצורך, ארגן חיבורי שירות. הזמינו אנשי מקצוע להתקנת קווי גז, מים וחשמל למטבח החיצוני.

  9. צל ומחסה: שקול להוסיף אלמנטים של צל או מחסה, כמו פרגולות, סוככים או מטריות, כדי להגן על המטבח החיצוני שלך מפני פגעי מזג האוויר ולספק נוחות למשתמשים.

  10. אסתטיקה עיצובית: בחרו סגנון עיצובי המשלים את החלל החיצוני ואדריכלות הבית שלכם. שקול ערכות צבעים, חומרים וכל אלמנט דקורטיבי.

  11. גינון: שלב גינון סביב המטבח החיצוני שלך כדי לשפר את האסתטיקה שלו. השתמש בצמחים, פרחים או אלמנטים קשים כדי למזג אותו עם הסביבה החיצונית שלך.

  12. בטיחות: ודא שאמצעי בטיחות קיימים, במיוחד אם אתה משתמש במכשירי גז. התקן מאפייני אוורור ובטיחות אש מתאימים.

  13. ריהוט ואביזרים: בחר רהיטי חוץ ואביזרים כמו שולחנות, כיסאות ועיצוב כדי להשלים את המראה והפונקציונליות של המטבח החיצוני שלך.

  14. תחזוקה: תכנן תחזוקה שוטפת, לרבות ניקוי הגריל, איטום משטחים ובדיקת בלאי במכשירים ובמתקנים.

  15. בנה והתקן: שכור אנשי מקצוע או עשה זאת בעצמך אם יש לך את הכישורים לבנות ולהתקין את המטבח החיצוני שלך לפי העיצוב והתוכניות שלך. מעוניין שאנחנו נייצר את המטבח לפי התכנון שלך? צלצל אלינו עוד היום 054-474-2023 



 זכור שהפרטים הספציפיים של תוכנית המטבח החיצוני שלך יהיו תלויים בהעדפותיך, השטח הפנוי והתקציב שלך. התאמה אישית של התוכנית כך שתתאים לצרכים הייחודיים שלך ולסביבה החיצונית היא המפתח ליצירת מטבח חיצוני פונקציונלי ויפה.


Share by: